Adress:
Lena Wingren
Stentorp
61197 Stigtomta

Tel +46-736297773


Log on

Välkommen till Lena Wingrens hemsidor

Det finns för närvarande tre sidor att besöka, dels "Släktträdet Lindh" som visar min släkt på mammas sida, dels "Släktträdet Roth" som visar min släkt på pappas sida. På sidan Hembygdsforskning visar jag det som är klart från min hembygdsforskning. 

På bilden ovan från 2015 sitter jag på grunden till Banninge soldattorp i Nykyrka socken. Min farfars farfar kom hit som grenadiär 1845 och fick då efternamnet Roth.

Inledning

I min familj har den muntliga traditionen inte varit särskilt framträdande. Av den anledningen blev jag som vuxen nyfiken på mina rötter. Min pappa gick bort tidigt så han finns inte längre att fråga. Mamma har genom åren delat med sig av det hon vet om sin släkt, Lindh och om pappas släkt, Roth.

Jag har släktforskat i många år av och till allt beroende på tid och intresse. I början gick det ganska sakta framåt men med digtaliseringen av kyrkböcker och andra gamla dokument går det allt snabbare. Släktträdet blir större och större. Till slut blir det svårt att dokumentera på ett bra sätt.

Min hemsida syftar till att dokumentera det jag vet om min släkt. Här vill jag samla material från berättelser, kyrkböcker och bilder på ett överskådligt sätt för enskilda personer och familjer.

Mitt släktträd

Tryck på länkarna nedan så kommer du till släktsidorna.

Arne Roths släktträd                                     Ulla Lindhs släktträd

 

Sökhjälp

Jag har haft stor nytta av följande sidor för att få fram datum och personer vid släktforskning. Sök gravar via gravar.se eller genealogi.se

Testa preciserad sökfunktion:

Skriv i sökfältet på google eller annan sökmotor följande:
site:https://www.lenaw.se sökord det måste vara ett mellanslag efter lenaw.se innan det ord du söker.

Testa tex genom att kopiera länken nedan och ändra "Nils" till det du söker.

site:https://www.lenaw.se Nils Då får du träff på alla sidor där Nils nämns på vår hemsida.

Soldater

Här kan man forska om indelta soldater i Södermanland https://soldatregister.p10.se/

Artikel

Annons förslag:Kulturvandring till Falkebo torpgrund Stigtomta. Söndag 21 april kl 14.00 träffas vi vid Klockarbol för en kulturvandring till en plats som inte varit bebodd sedan 1810. Samåkning med bil eller cykel. De som vill fortsätter sedan en cykeltur till några andra platser, en tur på 8 km.  Ta med fikakorgen. Välkomna!" 

About cookies User: Visitor Modified: 9 maj 2024 Copyright © 2015 Lena Wingren. All Rights Reserved